Algemene zaken

Historie van de club

Petanque vereniging ‘’De Oudenbossche Boulers’’ te Oudenbosch is opgericht in 1986 onder de bezielende leiding van Jan Keulers, die helaas veel te vroeg is overleden.  De vereniging bestond uit leden vanuit de directe omgeving van Jan. Jan maakte zoveel mogelijk mensen enthousiast voor zijn ”club’’
Tijdens een cursus van voetbalscheidsrechters op het VES terrein waar ook Jan aanwezig was, heeft hij een flink aantal leden voor DOB kunnen werven. Een goede start.
Op dat moment hadden de D.O.B. leden geen beschikking over binnenbanen en kantine, faciliteiten zoals we die nu kennen. Het oude kalkhok van voetbalclub VES deed dienst als kantine en als men naar het toilet moest maakte de DOB leden gebruik van de toiletten bij de kleedkamers van VES.
VES was gevestigd op hetzelfde terrein aan de Pagnevaartweg te Oudenbosch.

Het gebeurde vaak dat DOB leden met de koelbox naar het speelveld gingen en daar de gehele dag bezig waren met de jeu de boules  sport. Er was toen geen sprake van de NJBB, dus men was  zoals dat nu zo mooi heet een “zwarte vereniging”.
Een 1994 werd de vereniging in de mogelijkheid gesteld de oude kantine van VES te kopen en met man en macht ging men aan de slag om datgene te creëren wat we nu hebben, een gezellige kantine met bar en 4 binnenbanen zodat er in de winter doorgespeeld kan worden. Men had destijds 40 leden en iedereen heeft zijn steentje bijgedragen.
Op 20 april 1996 is het nieuwe boulodrôme van DOB officiëel door de wethouder van sportzaken geopend.
D.O.B. is een Petanque vereniging die lid is van de NJBB en volop meedraait  in het circuit van toernooien.

In 2006 is met vrijwilligers het totale dak van de kantine vernieuwd, wat sterk verouderd was en op diverse plaatsen lekte.
In 2008 is de zuidelijke raamgevel geheel vernieuwd ook met medewerking van vrijwilligers onder leiding van een vakman uit eigen gelederen.

De vereniging “ De Oudenbossche Boulers “ bestaat nog steeds uit een aantal fanatieke boulers en deze  doen er alles aan hun club levendig en gezellig te houden.

 

Leden de Oudenbosche Boulers